cms های اختصاصی
زمان مطالعه: 9 دقیقه

cms های اختصاصی

سوالی که همیشه در شروع یک کسب و کار برای صاحبان کسب و کار و مدیران سازمان ها پیش می‌آید این است که، برای توسعه یک کسب و کار بهترین روش چیست؟ طراحی کردن سایت یا تبلیغات، کدام مهم‌تر از بقیه است؟ در طراحی کردن باید از کدام سیستم استفاده کرد؟ کدام روش زودتر به نتیجه می‌رسد؟ سیستم مدیریت محتوای سورس‌کد مانند وردپرس بهتر است یا CMS های اختصاصی، کدام بهتر است؟ اگر این سؤال ها برای شما نیز پیش آمده است، با تیم بلک وب همراه باشید، تا به شما بگوییم چگونه کسب وکار خود را هوشمندانه‌تر توسعه بدهید.

 

شهریه باشگاه در جنوب تهران

 

امروزه مخاطبان به دلایل مختلف در دنیای مجازی به دنبال کالا یا خدمات مورد نیاز خود هستند، به همین دلیل داشتن یک وب سایت استاندارد، در دنیای امروز به یکی از مهمترین ابزارها برای توسعه کسب و کار تبدیل شده است. شما با داشتن یک سایت می‌توانید به راحتی با مشتریان خود ارتباط بگیرید و این، تمام چیزی است که شما برای کسب و کار موفق نیاز دارید.

در همین راستا صاحبان کسب و کار به دنبال طراحی سایت مناسب برای حرفه خود هستند. همچنین مهم است که بدانید، نحوه و ابزاری که برای طراحی سایت استفاده می‌شود، در موفقیت و شکست یک کسب و کار اهمیت زیادی دارد. همچنین روز به روز علاقه افراد به داشتن یک سایت برای کسب و کار درحال افزایش است. دلیل مشخصی هم دارد؛ زیرا اکنون کسب و کارهای قدیمی نیز متوجه شده‌اند که، داشتن یک سایت تعاملی برای ارتباط با مشتریان اهمیت زیادی دارد و امکان رشد آن بدون داشتن یک سایت، دور از ذهن است.

از آنجایی که طراحی سایت، مانند هر کار دیگری نیاز به افراد متخصص در این کار را دارد، بهتر است برای طراحی سایت به شرکت با تیم های معتبر مراجعه کنید. اما بهتر قبل از تصمیم گیری،مقاله cms های اختصاصی را تا انتها بخوانید.

درمورد تفاوت‌های طراحی سایت با CMS های اختصاصی و وردپرس بیشتر بدانید!

در ابتدا باید بدانید که طراحان سایت دو گزینه را برای طراحی سایت پیش روی خود دارند؛

◀️طراحی کردن سایت با Open Source (وردپرس).

◀️طراحی سایت با CMSهای اختصاصی.

برای آنکه بتوانید روش مناسب برای طراحی سایت متناسب با کسب و کارتان را انتخاب کنید، در ابتدا ببنید سایت شما قرار است از سایت شما چه استفاده‌هایی شود و خواسته شما از یک سایت چیست؟ پاسخ دادن به این سؤال ها، مشخص می‌کند کدام سیستم برای شما بهتر است.

در ادامه قصد داریم تفاوت طراحی سایت با وردپرس و CMS های اختصاصی را بررسی کنیم.

CMS های اختصاصی (Content Management System) چکونه عمل میکنند؟

طراحی سایت با استفاده از سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی یا CMS یکی از متداول ترین روش‌ها برای طراحی سایت است. استفاده از این سیستم این امکان را به طراحان و صاحبان سایت می‌دهد که یک سایت بسیار گسترده در انواع زمینه‌ها داشته باشند.

طراحی سایت با این روش، زمان و هزینه بیشتری نسبت به سیستم های اوپن سورس دارد.

سیستم مدیریت محتوای کد باز وردپرس (Word Press) چیست؟

سیستم مدیرت محتوای کد باز مانند وردپرس، دروپال و جوملا از مشهورترین و پیشترفته ترین سیستم‌های مدیریت محتوا هستند که طی چندین سال تلاش برنامه نویسان در سراسر جهان با برنامه نویسی و اضافه کردن امکانات تکامل پیدا کرده است. وردپرس نیز یکی از معروف ترین سیستم‌های مدیریتی در سراسر جهان است که 75 میلیون سایت را پشتیبانی می‌کند.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کاملا رایگان و دارای مجوز GPL است که امکان طراحی سایت‌هایی با موضوعات مختلف را برای طراحان سایت فراهم می‌کند. GPL به اختصار (General Public License) مجوزی است که توسط کمپانی ها و بازرسان ناظر بر جهان اینترنت و دیجیتال به برنامه های که دارای استاندارد کافی برای انتشار هستند، داده می‌شود. برنامه ها و ابزارهایی که دارای این مجوز باشند، دارای اعتبار و کیفیت جهانی و بسیار بالایی هستند.

همچنین از ویژگی های مهم وردپرس، امکان نصب کردن پلاگین ها و افزونه ها و طراحی کردن سایت با استفاده از آن ها است. این پلاگین ها به صورت رایگان یا با خریداری از سمت کاربر یا طراح، در اختیارتان قرار می‌گیرد.

دیگر ویژگی این سیستم های مدیریت که باعث محبوبیت فراوان آنها شده است، رابط کاربری ساده و چشم نواز آنها است. با استفاده کردن از این ابزارها، شما می‌‍توانید بدون نیاز داشتن به دانش و توانایی کد نویسی، یک سایت مفید و زیبا طراحی کنید.

طراحی سایت با CMS های اختصاصی یا وردپرس؟

بعد از معرفی کردن هر کدام از این ابزارها، سوالی که پیش می‌آید این است که، کدام یک برای طراحی سایت بهتر است و چه تفاوت‌هایی باهم دارند؟

برای پاسخ دادن به سؤال باید بگوییم که طراحی سایت با cms های اختصاصی یا وردپرس، هرکدام مزایا ئو معایبی دارند و مطابق با کاربرد و نیاز کارفرما مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایا و معایب CMSهای اختصاصی:

همانطور که می‌دانید سیستم مدیریت محتوای اختصاصی مزایا و معایبی نیز دارد. تصمیم داریم در ادامه به مزایا و معایب CMSهای اختصاصی بپردازیم.

مزایای طراحی سایت با CMS های اختصاصی:

از مهمترین مزایای استفاده از CMS های اختصاصی می‌توان به سرعت بالا، امنیت قوی، انعطاف پذیری بالای آن‌ها اشاره کرد. در ادامه قصد داریم این مزیت ها را به صورت مفصل توضیح بدهیم.

سیستم مدیریت و دسترسی به داده ها در cms های اختصاصی، سرعت بالاتر و روان‌تری دارد.

در طراحی سایت با این روش، طراح می‌تواند از ابتدای کار محتوای سایت را متناسب با اهداف مشتری پیاده‌سازی کند و از به کار گیری کدهای اضافی جلوگیری کند. همین امر می‌تواند سرعت سایت را بهبود ببخشد.

✅یکی دیگر از دلایل مهم، بروزرسانی صفحات در مدت زمان کوتاه است.

✅پشتیبانی آسان‌تر و مطمعن‌تر، از دیگر مزایای مهم این روش است.

✅یکی دیگر از دلایل مهم که طراحان در هنگام طراحی و راه‌اندازی به آن توجه زیادی میکنند، بیشتر کردن سطح امنیت سایت است. به دلیل اینکه بیشتر سایت‌های جهان با این روش طراحی شده‌اند، شرکت‌های توسعه دهنده این سیستم همواره به دنبال رفع باگ و ارتقاء امنیت آن است.

معایب طراحی سایت CMS های اختصاصی:

طبیعتا هر چیزی معایبی نیز دارد. از آنجا که طراحی سایت cms های اختصاصی در طول طراحی با سلیقه مشتری پیش می‌رود و انتظاراتی دارد، ممکن در طی این تغییرات و اضافه کردن امکانات، طراح با مشکلاتی روبه‌رو شود. از این مشکلات و معایب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

❌به دلیل استفاده از کدهای پیچیده در طول طراحی و اختصاصی بودن محیط سایت، زمان و هزینه بالایی صرف می‌شود. طراح سایت باید به تمام نکات مشتری توجه داشته باشد.

❌برخی از افراد از پایین بودن کیفیت CMS های اختصاصی نسبت به کد بار شکایت می‌کنند.

❌در طراحی سایت با این روش، امکان واگذاری کدها به صاحب سایت وجود ندارد. به همین دلیل اگر کدها به صاحب سایت واگذار شود و برنامه نویس دیگری بخواهد روی آن کار کند و توسعه بدهد، کار را بسیار برای هردو طرف دوشوار خواهد کرد.

❌تغییر و توسعه دادن آن در آینده توسط برنامه نویس دیگری، به دلیل گنگ بودن کدها بسیار دشوار خواهد بود.

حال برای تصمیم گیری بهتر باید درمودر مزایا و معایب وردپرس اطلاعاتی کسب کنیم.

مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس:

هماطور که می‌دانید، تمامی سیستم‌های مدیریت محتوا دارای مزایا و معایبی هستند. در ادامه به مواردی از آنها اشاره میکنیم.

مزایای طراحی سایت با وردپرس (Word Press):

✅رایگان بودن وردپرس.

✅استفاده از برخی افزونه‌های موجود در مخزن وردپرس رایگان است.

✅تعداد زیاد پلاگین و افزونه‌های رایگان در وردپرس.

✅سئو (SEO) خوب و به صرفه‌تر انجام می‌شود.

✅هزاران قالب و پوسته رایگان در مخزن وردپرس برای زیباسازی.

✅انجمن‌های طراحان وردپرسی بسیار زیاد و قابل دسترسی هستند.

✅مدیریت آسان سایت وردپرسی.

✅اضافه کردن امکانات به دست افراد دیگر کار دشواری نخواهد بود.

✅محیط سایت وردپرسی کاربرپسند و به زبان فارسی.

و….

معایب طراحی سایت با وردپرس:

❌به دلیل استفاده از افزونه‌های مختلف، ممکن است امنیت سایت کاهش پیدا کند. این امر به این خاطر است که، افزونه‌ها توسط برنامه نویسان مختلف در سراسر جهان برای یک قالب نوشته می‌شوند م امنیت سایت را به خطر می‌اندازند.

❌به دلیل نصب افزونه‌های زیاد، ممکن سرعت سایت پایین بیاید. به این دلیل که افزونه‌ها توسط افراد مختلفی برنامه نویسی می‌شوند و ممکن با هم تداخل ایجاد کنند. زمانی که امکانات سایت بیشتر شود، صاحب سایت یا توسعه دهنده سایت مجبور برخی از افزونه‌ها را حذف کند تا سرعت سایت پایین نیاید.

❌تنظیمات تخصصی در وردپرس برای بدست آوردن نتیجه ایده‌آل از نظر سئو و سرعت ممکن است دشوار باشد.

❌وردپرس توانایی ساختن سایت‌هایی با ویژگی زیاد و اختصاصی و سفارشی کردن سایت را ندارد.

❌برای ساختن سایت بزرگ و سفارشی اصلا بهینه نیست.

❌وردپرس نسبت به CMS های اختصاصی امنیت کم‌تری دارد.

❌وردپرس در ارائه دادن خدمات پشتیبانی ضعف دارد.

نتیجه گیری

همانطور که در مقاله cms های اختصاصی خواندید، متوجه شدید که هرکدام از این سیستم ها مزایا و معایبی دارند و ما می‌توانیم با توجه به ویژگی‌های سایت خود از آن‌ها استفاده کنیم.

اگر کسب‌وکار خود را تازه شروع کرده‌اید و به فکر معرفی کردن خود و محصولات هستید، طراحی سایت با وردپرس بهترین گزینه برای شما است؛ زیرا این سرویس هزینه و زمان کمتری نیاز دارد و کارکردن در محیط آن راحت است.

امیدوارم این مقاله از تیم بلک وب مورد توجه و استفاده‌تان قرار گرفته باشد.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

× واتساپ